Πιμπινέλα, κάνει καλό


Πιμπινέλα η κοινή.
Pimpinella Comunis η λατινική ονομασία για το γνωστό μας Γλυκάνισο ή Άνισον όπως το αναφέρει ο Διόσκουρος. 

Ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδαφόρων.

Φυτό ποώδες, ετήσιο που καλλιεργείται για τους σπόρους του από την αρχαία εποχή.

Οι σπόροι του φαρμακευτικοί, αρωματικοί, αρτυματικοί.

Συνήθως χρησιμεύει για την δημιουργία γλυκισμάτων, ψωμιού, τον αρωματισμό ποτών, για βραστάρια, γιατί είναι ευστόμαχο
και για παραγωγή αιθέριου ελαίου για την φαρμακοποιία, ποτοποιία και αρωματοποιία.

Έχει άνθη μικρά, λευκά.
Ο καρπός είναι αυγοειδείς, χνουδωτός.
Ανθίζει Ιούλιο - Αύγουστο.

Χρησιμεύει ο σπόρος του, που μαζεύεται ώριμος τον Σεπτέμβριο.

Είναι καταπραϋντικό, αντισπασμωδικό, χωνευτικό, αντιφυσώδες.

Βραστάρι : μια κουταλιά του καφέ για ένα φλιτζάνι και επιτρέπετε μόνο ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Βάμμα : μια κοφτή κουταλιά, 2 φορές την ημέρα.

Συνιστάται στο βήχα, τη βρογχίτιδα, άσθμα πόνους του στομάχου, εντέρων, αεροφαγίας.

Το αιθέριο έλαιο για εντριβές και μέσα σε νερό για τα δόντια όταν πονούν.       
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες :  κλικ εδώ